ons 29 sep.

|

Östermalm

Promenad runt Djurgården

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Promenad runt Djurgården

Tid & Plats

29 sep. 2021 09:30 – 10:30

Östermalm, Djurgårdsbron, Stockholm, Sverige

Om upplevelsen

Serw söker ambassadörer till våra promenader. Är du intresserad av att bli ambassadör för en promenad i ditt närområde. Kontakta oss på info@serw.se

Varje onsdag promenerar dem medlemmar som vill runt Kungliga Djurgården runt tillsamans Från: Blå porten (se bild)Till: Blockhusudden Längd: 10,2km Tid: 2h 7min Kungliga Djurgården en av världens vackraste stadsparker. Vill man  gå halva Djurgården eller kortare går det hur bra som helst. Tanken med promenaden är att promenera med andra medlemmar och knyta nya bekantskaper. Vi på Serw skulle tycka det vore toppen om någon som deltar  i promenadern skulle kunde ta en bild och skicka till info@serw.se så att andra medlemmar ser vad missar. Stort tack på förhand.

Om

Djurgården eller Södra Djurgården är en ö, och en stadsdel i Stockholm, och är en del av den Kungliga nationalstadsparken. Under tiden som ö har Djurgården även hetat Valdemarsön. Djurgården är känd för sina många sevärdheter och för sin natur med många gamla ekar. Stadsbebyggelse finns i den sydvästra delen: Djurgårdsstaden och Beckholmen. I övrigt består Djurgården av parkområden med ett flertal museer, kulturhistorisk intressanta villor, ambassader och andra institutioner. Bland nuvarande och tidigare invånare märks kungligheter, diplomater, borgarråd, bokförläggare och bankdirektörer. En stor del av ön Djurgården upptas av friluftsmuseet Skansen och nöjesparken Gröna Lund.