tis 21 sep.

|

Nacka

Gåfotboll - Kostnadsfri upplevelse - Det blir spel varje vecka

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Gåfotboll - Kostnadsfri upplevelse - Det blir spel varje vecka

Tid & Plats

21 sep. 2021 10:00 – 12:00

Nacka, Planiavägen 3, 131 54 Nacka, Sverige

Om upplevelsen

Gåfotboll - Kostnadsfri upplevelse

10 - 15 spelare föranmälda via Hammarby Gåfotboll så det blir spel varje vecka.

Anders Svensson med personal inbjuder till Gåfotboll i det

nyöppnade fotbollscentret hos Skills Academy i Sickla Köpkvarter.

Varmt välkommen till oss på Skills Academy Football Center och i och med det även Sveriges första renodlade destination för fotbollsspelare. Vi håller till i hjärtat av Sickla köpkvarter.

Hos oss kommer Ni att spela Gåfotboll. Vi startar med en presentation om vår verksamhet samt rundvandring genom våra fina anläggning. Efter det byter ni om i våra nya fräscha omklädningsrum. Sedan ses vi ute på fotbollsplanen där det blir lättare uppvärmning samt lagindelning. Sedan kör Ni igång med Gåfotboll.

Väl mött önskar Anders Svensson samt övrig personal.

Regler

Grundläggande regler i Gåfotboll.

Spelare tillåts endast att gå, dvs. en fot ska alltid befinna sig på marken.

Matcherna spelas 5 mot 5, utan målvakt. Fria byten.

Planstorleken är ca 30 x 18.

Målstorleken är 2.5 meter brett och 1 meter högt.

Matchtiden är 2 x 9 minuter.

Ingen offside.

Alla frisparkar/insparkar är indirekta och motståndarna måste befinna sig minst 3 meter från bollen.

Mål får inte göras från egen planhalva.

Det är tillåtet med fysisk kontakt men tacklingar tillåts inte.

Bollen får aldrig avsiktligt spelas över 1 meters höjd.

Inom respektive målområdet får ingen spelare befinna sig.

Om

VÅRA KONCEPT

Sveriges meste landslagsspelare Anders Svensson har med TOCA Footballs tekniska tillbehörtagit fram ett unikt koncept för att snabbt utveckla Sveriges framtida fotbollsspelare.

I hjärtat av Sickla köpkvarter ligger Skills Academy Football Center och i och med det även Sveriges första renodlade destination för fotbollsspelare. Skills Academy är ett roligt komplement för alla som tycker om fotboll, oavsett individuell nivå eller ålder så garanterar vi en fantastisk upplevelse. Vi erbjuder allt från individuell träning för både utespelare och målvakter, Camper, Clinics, Lagträningar, Födelsedagskalas och Academys.

www.skillsacademy.se

Adress

Planiavägen 3, 131 54 NACKA

Övrig info

TOCA story

Som student med idrottsstipendium på UCLA, sökte TOCAs grundare Eddie Lewis efter möjligheter att förbättra sitt spel.

Eddie insåg (trots att han var en startspelare i ett av USAs bästa collagelag) att om han skulle nå sina mål var han tvungen att förbättra sina tekniska kunskaper som fotbollsspelare, särskilt sin första touch.

När Eddie fick veta att USAs mästarlag i collagebasket, UCLA brukade träna med en mindre korg än vad som är standard i sporten bestämde han sig att införa denna kunskap i sin egen träning. Eddie började omedelbart träna fotboll med tennisbollar vilka visade sig vara mycket svårare att hantera än en vanligt fotboll, vilket i sin tur snabbt förbättrade Eddies teknik med båda fötterna.

Kort efter detta köpte Eddie en tennisbollsmaskin och kunde nu börja träna repetitivt då bollmaskinen levererade bollar på samma ställe med samma hastighet om och om igen. Detta blev startskottet på Eddies professionella karriär.

Eddie blev som senior vald i den sista draftrundan till USAs högsta liga, MLS. Efter endast tre år i ligan blev Eddie utvald till MLS All-Star och blev även uttagen som startspelare i det Amerikanska landslaget. 4 år senare lämnade Eddie MLS för flytt till England och spel med Fulham FC där Eddie var med när laget avancerade till Engelska Premier League. Eddie spelade sedan som professionell fotbollsspelare i Europa under det följande årtiondet, samtidigt som han representerade det Amerikanska landslaget i två världsmästerskap.

Eddie tränade kontinuerligt under hela sin karriär med den lilla bollen för att ständigt förbättra sina grundläggande färdigheter som fotbollsspelare. Efter 15 år som professionell fotbollsspelare avslutade Eddie sin karriär och lanserade TOCA Football för att erbjuda andra fotbollsspelare samma möjlighet att förbättra sitt spel.

Den första TOCA Touch Trainern var en relativt enkel maskin, men den kunde leverera precisa passningar med en mindre fotboll i förutbestämda vinklar, höjder och hastigheter. TOCA har under åren utvecklats till ett datadrivet techbolag som med sin TOCA Touch Trainer erbjuder världen ett träningskoncept som inte bara är ett av de modernaste, utan även ett av de roligaste sätten att träna på.

2013 öppnade TOCA sitt första TOCA Center beläget i södra Kalifornien varpå ryktet snabbt spreds om Eddie och hans maskin. TOCA Training Centers är numer en naturlig destination för fotbollsspelare i hela USA, både för amatörer och professionella spelare.

TOCA etablerade i Europa i maj 2017 för att sprida det vi kalla för TOCA rörelsen på den kontinent där fotboll en gång härstammade från. TOCA Europa kommer expandera enda ner till gräsrotsnivå och förändra hur fotboll spelas genom sitt starka entreprenörsskap för att låta fler intressenter öppna TOCA Training Centers över hela Europa.

I TOCAs uppdrag ligger att dramatiskt förbättra teknik, utförande och engagemang hos alla fotbollsspelare oavsett kön eller ålder. Att genom den absolut senaste tekniken flytta fotbollsspelare framåt när det gäller perception, teknik och speluppfattning. Vårt mål är att sätta en standard för hur man tränar sin grundläggande teknik i världens största sport.