Fika från vardagsrummet!

Med Serws digitala möten kan du nu umgås med andra och delta i social gemenskap från hemmet. Vi kallar det fika från vardagsrummet.

Du kopplar upp dig på ett av våra digitala event via Zoom och deltar i samtalet i den omfattning du vill.

 

Du bokar en digital träff precis som andra Serw event och ett dygn innan eventet startar får du ett mail med en länk som kopplar upp dig på mötet.  

Läs mer om Zoom och hur du installerar och testar funktionen nedan.

Serw söker ambassadörer till våra digitala möten 

Serw söker nu ambassadörer som kan hjälpa oss att ansvara och leda våra digitala träffar för andra Serw medlemmar. 

Digitala träffar är 45 minuter och ni väljer samtalsämnet själva. Fyll i intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig för mer information.

Intresseanmälan Ambassadör

Tack för ditt meddelande!

Zoom

Vi håller våra träffar i det digitala verktyget Zoom. Max antal personer per digital träff är 5 personer och varje träff pågår i 45 minuter.

 

Samtalsämnet väljer ni själva. Ambassadören har ett förslag och det är sedan upp till er deltagare själva att lyfta samtalet.

För att kunna ta del av våra digitala träffar bör du ha en dator med inkopplad videokamera, högtalare och mikrofon (eller headset). Har du en stationär/fast dator så är oftast detta extra tillbehör men har du en laptop (bärbar) har den oftast detta inbyggt, likaså om du har en surfplatta. Telefon rekommenderar vi inte då det blir för smått.

Du bör ladda ned och installera Zoom-klienten till din dator i god tid innan kursen börjar. Om du inte gjort det tidigare kan du göra det här:

Sedan är det dags att testa att ljud och bild fungerar och det gör du här:

Följ sedan anvisningarna på skärmen. Klicka på Join (Anslut). Vill du öppna Zoom Meetings? Klicka på Öppna Zoom Meetings. Din kamera aktiveras. Klicka på Join with video (Anslut med video). En ruta öppnas och en melodi hörs. Do you hear a ringtone? Klicka på Yes om du hör den. En ny ruta: Speak and pause, do yoy hear a replay (Tala och pausa, hör du din egen röst?) Klicka på Yes om det stämmer. Speaker and microphone looks good. (Högtalare och mikrofon är ok). Testen klar.